Allmän vår-info

Källsorteringsrum
Som vi tidigare meddelat våra medlemmar/hyresgäster så har vi begränsade öppettider i källsorteringsrummen på grund av att det slängs fel sopor i kärlen/sopor utanför dörrarna och det har blivit stora merkostnader för oss. Öppettiderna är mellan 06 00 – 09 00 samt 18 00 – 21 00 tills vi ser att soprummen sköts på rätt sätt. Fortfarande har vi stora problem med soprummen på Centralvägen 14 samt även soprummet vid tvättstugan på Finspångsgården.

Vad är grovsopor?
En enkel förklaring är att det är husgeråd som inte får platsi soppåsen, mattor, möbler, leksaker, trämöbler, även farligt avfall som färgrester, bränsle, oljeprodukter, starka rengöringsmedel m m samt avfall från bilreparationer eller bildäck etc får inte slängas i källsorteringen utan måste köras bort till SÖRAB´s återvinningscentral i Smedby.

Container
Vi kommer 2 gånger om året att ställa upp en container så ni kan slänga era grovsopor. Vi kommer med information när nästa container ställs ut.

Bokningscylindrar till tvättstugan
Tänk på att alltid ta bort er cylinder om ni inte skall tvätta på uppsatt tid. Sätt den längs ner på parkering på tavlan. Har ni förlorat er cylinder får ni själva beställa en ny hos Pelé Lås och Alarm i Infra City. Glöm ej att ta med kontrakt och legitimation. 

Nedskräpning
Vår fastighetsskötare plockar dagligen fimpar i området. Somliga rökare står vid entréerna på balkongerna eller i fönstret och röker och de har för ovana att slänga ut fimpen på marken! De flesta som bor hos oss vet att man inte kastar ut sitt skräp genom fönstret eller från balkongräcket. Skärpning, du rökare som slänger fimpar omkring dig! Förutom att det ser fult och otrivsamt ut kan det vara förenat med livsfara för småbarn. Dessutom medför varje kastad fimp naturligtvis en brandfara. OBS! Det är ej heller tillåtet att mata fåglar från balkongen eller fönstren. Det kan medföra att råttor och andra skadedjur dras till husen.

Ventilationen
Vi har haft problem med ventilationen i vårt område. Vecka 13, slutet på mars kommer vi att byta ut våran undercentral och då hoppas vi att det skall fungera i alla fastigheter. Detta kommer även också att påverka att värme och utebelysning skall fungera som det ska.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
Brf Vilundaborgen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter