Områdesbeskrivning

Under 2009 bildades inte bara bostadsrättsföreningen Vilunda–Borgen. Samtidigt tog samhällsbyggare, politiker och planerare i Upplands Väsby det första spadtaget till att bygga Väsby Stad. I närområdet är tillbyggnationerna av bostäder i Messingenområdet samt Väsby Nya Gymnasium framförallt märkbara och med det ett ökat restaurangutbud. I närområdets ytterkant märks Hugo Sabels torg och omkringliggande bostadsområden, restaurang och näringsverksamhet. Detta tillsammans med befinliga bostäder, restauranger, caféer och inte minst Väsby Centrum har gjort att Upplands Väsby och inte minst det centrala Väsby blivit en liten mysig småstad med nästan allt vad man kan önska och behöva. Som boende i Vilundaborgen, beläget mellan Väsby Centrum och Väsbys pendeltågsstation, har man nära till allt, antingen genom direkt närhet eller via närhet till tåg- och busskommunikationens utgångspunkter.

Kultur

För den kulturtintresserade finns konsthall, galleri vidare beskrivet här och det närbelägna biblioteket kan du läsa mer om här.

Sport, natur och hälsa

Väsby är en idrottskommun och på inte alls långt avstånd finns simhall/äventyrsbad, ishall, innebandyhall och fotbollsarena m.m med lokala stoltheter som spelar högt upp i seriesystemet. Utmed väsbyån kan man njuta av porlande vatten under en långpormenad ut i de närbelägna skogsområdena med svamp- och bärskatter. Vintertid står ofta fina skidspår preparerade i Runbyskogen, 40 minuters promenadvägg bort eller 5 min med bil. Sommartid kanske en en kort resa med buss eller bil till två utmärkta badplatser, den ena i Mälaren och den andra i Norrviken, känns lockande. Eller varför inte mingolf eller en tennismatch?

Kommunkation

På SL-kartan är Upplands Väsby beläget på linjen Stockholm-Märsta och Stockholm - Uppsala. Med denna tar man sig till centrala Stockholm på mindre än 30 minuter och till Uppsala på nästan samma tid. Uppsala linjen går också via Arlanda vilket gör Upplands Väsby till en spindel i dess näts mitt. Centralt men med vacker natur in på knuten.

"Det är som att bo mitt i all service och samtidigt naturnära med ett jättelikt kulturutbud."