Information om avgiftshöjning 2023

Styrelsen i bostadsrättsföreningen Vilundaborgen har enligt överenskommelse kommit fram till att vi är tvungna att höja månadsavgifterna för att kunna bibehålla en sund ekonomi. Så från och med 1 februari 2023 höjs avgiften
med 7 % för våra medlemmar.

Skälet till höjningen är i huvudsak, räntekostnaderna, kostnaderna för el och värme, övriga driftkostnaderna.

Det har varit ovanligt svårt att göra budget för 2023 eftersom beräkningsgrunderna innehåller osäkra parametrar. Inflationen är hög och även om den avtar kommer priser och kostnader inte att gå ned.

Räntor är svårbedömda. Även elpriserna är svårbedömda. I vår beräkning har vi räknat med höga elpriser men en varm vinter med mycket vind kan göra att utfallet blir bättre än budgeterat.

Avslutningsvis är vår uppfattning att föreningens ekonomiska situation är god och att vi har alla möjligheter att klara de svåra tiderna bättre än många andra föreningar.

Höjningen gäller ej parkeringar och garage.

Den nya hyran skall finnas specificerad på hyresavin för februari månad 2023 (skickas ut mitten på januari för period februari).

OBS! Detta gäller ej för våra hyresgäster som bor i föreningen, där väntar vi på hyresförhandlingen från Fastighetsägarna/Hyresgästföreningen som sköter förhandlingarna åt oss.

Upplands Väsby 2022-12-15
BRF VILUNDABORGEN

Styrelsen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter